Wat zijn de verschillen tussen indoor en outdoor LED-schermen?

LED-scherm op paal in bloembak

Bij LED-schermen of gevelborden heb je schermen voor binnengebruik en buitengebruik. Maar wat zijn juist de verschillen die maken dat een scherm wel of niet geschikt is voor buiten, dan wel voor binnen?

Wij geven graag wat opheldering over de verschillen tussen indoor en outdoor LED-schermen.

LED-schermen voor binnen

De voornaamste kwaliteit bij LED-schermen voor indoor gebruik ligt bij de scherpte van de beelden. Er kan een hoge pixeldichtheid gehanteerd worden om zo haarscherpe foto’s of video’s te vertonen.

Waarom is dat zo? Omdat ze vaak gebruikt worden in situaties waar details ook van belang zijn. Denk maar aan het gebruik in showrooms, musea, winkelpromoties, evenementen, corporate presentaties en meer.

Wat ook van belang is: in een binnenruimte kan je vaak ook de hoeveelheid licht goed regelen, zowel van de invallende zon als de aanwezige verlichting. Ideaal om de beeldkwaliteit van een LED-scherm ten volle te kunnen benutten dus.

welkomstscherm

Outdoor LED-schermen

LED-schermen voor buitengebruik vind je op heel uiteenlopende manieren terug. Van het digitaal infobord bij het binnenrijden van je gemeente tot winkelcentra, openluchtevenementen en sportstadions.

De grootste uitdaging daarbij? Maken dat het scherm überhaupt goed leesbaar is door ze zo op te bouwen dat fel zonlicht het beeld niet hindert. Dat kan via speciale anti-glaretechnologie en verregaande instellingen voor helderheid en contrast in het beeld.

Zon, zeg je? Iedereen weet dat we daar in België niet iedere dag even veel last van hebben. Neerslag daarentegen is iets anders. Daarom moeten we ze ook beschermen tegen deze weersinvloeden door een robuuste behuizing en afdoende bescherming van kabels en elektronica tegen vochtinsijpeling.

Heb je een LED-scherm op paal? Dan dienen we natuurlijk ook corrosie te voorkomen op lange termijn. Ook hiervoor krijgt het metaal de nodige behandeling en onderhoud wanneer nodig.

Kunnen we een LED-scherm voor binnen ook aanpassen voor buitengebruik?

Deze vraag krijgen we wel eens. Daar kunnen we kort over zijn: het is beter om meteen te kijken waar je het LED-scherm zou willen gebruiken, binnen dan wel buiten. In het geval van beide, is het dan ook aangewezen om gewoon voor twee aparte schermen te gaan.

De reden is dat het aanpassen van een indoor scherm naar buitengebruik toe aanzienlijke technische aanpassingen vergt en een hele hoop maatwerk. Voor dat prijskaartje heb je al snel een bijkomend scherm.

Denk je om toch te switchen tussen binnen en buiten en is twee schermen aankopen een wel erg grote investering? Dan kan je ook kijken naar onze formules om LED-schermen te gaan leasen of te huren in plaats van schermen aan te kopen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

LED-scherm Waasmunster

BETOLED helpt je graag aan een LED-scherm op maat

Overtuigd van de vele voordelen van een maatwerk LED-scherm? Wij helpen je graag om je project te realiseren. Maak snel een afspraak met Benjamien om je wensen voor je LED-scherm uitvoerig te bespreken.

Graag een afspraak maken voor je LED-project?

Contacteer onsTel: 0477 13 38 42
Benjamien Toté